• Marttiini Tulukset

Marttiini Tulukset

10 

Jos tulitikkusi kastuvat tai sytytinneste loppuu, voit aina sytyttää tulen tällä. Marttiini tulukset tarjoaa kuuman kipinän ankarissakin sääolosuhteissa.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): WESMFIRES Osastot: , Avainsana tuotteelle
Add to Wishlist
Add to Wishlist

Liity jonotuslistalle, niin saat sähköpostiisi, kun tämä tuote tulee saataville

Tuotteen Kuvaus

Marttiini Tulukset

Marttiinin tulukset sisältävät sytytystikun sekä teräksisen raapaisulevyn. Tulukset ovat käytännöllinen tulentekoväline, joka kannattaa pitää mukana aina luonnossa liikkuessa. Jos tulitikut pääsevät kastumaan, tuluksilla saat aina tulen tehtyä. Sopivaa sytykettä ovat esimerkiksi tuohi, kuiva sammal tai jäkälä, kuivat oksat pieneksi pilkottuna, kuivasta puusta vuollut kiehiset sekä paperi. Pohjolassa tulukset ovat olleet käytössä jo 380–470-luvuilta aina 1800-luvulle asti, jolloin tulitikut alkoivat yleistymään. Nykyiset magnesium-tulukset ovat olleet käytössä jo pitkään. Magnesium on kevyt, kirkkaan hopeanvalkoinen maa-alkalimetalli, joka on ihmisille ja eläimille välttämätön kivennäisaine  

Tulusten käyttäminen

Tulta tuluksilla tehtäessä järjestä sytykkeille suojainen paikka, vaikkapa lumeen tehty kuoppa tai vastaava tuulensuoja. Tarvittaessa tuluksista voi varovasti raaputtaa magnesiumjauhetta sytykkeiden päälle, sillä se helpottaa sytyttämistä entisestään. Tulusten toimivuuden kannalta on tärkeää, että materiaali on karkaistu juuri sopivaksi. Tuluksesta reippaasti raapaisemalla irtoaa kipinäsuihku, joka tulee suunnata suoraan sytykkeisiin. Kun sytykkeet on saatu syttymään, tuli ruokitaan hiljalleen kunnon nuotioksi lisäämällä tasaisesti sopivaa kuivaa materiaalia.
  • Tulusten pituus: 10 cm
  • Tulusten kahva: polypropeenia
  • Tulussetin paino raapaisulevyn kanssa: 29 g
 

Täydellinen lahjaidea

Tulukset yhdistettynä Marttiinin lahjapuukkoihin on täydellinen lahjaidea jokaiselle eränkävijälle tai aloittelevalle retkeilijälle. Tulusten käyttö on taitolaji, jota on hauska opetella esimerkiksi yhdessä lasten kanssa. Muista aina turvallisuus tulenteossa!  

Videot