Etusivu Marttiini

Marttiini

Seppä Janne Marttiini perusti Marttiinin puukkotehtaan Rovaniemelle vuonna 1928. Hän päätti silloin luoda käyttöesineitä, joiden suunnittelun lähtökohtana olivat käyttäjien tarpeet, korkea laatu ja äärimmäisiin olosuhteisiin suunnitellut puukot.

Martiini-puukot on tehty kotimaisesta puusta, nahasta ja poronsarviluusta. Tuotteet ovat käytännöllisiä ja niiden materiaalit on valittu käyttötarkoitukseen sopiviksi. Puukkojen valmistuksessa käytetään käsityöperinteitä ja ammattitaitoa hyödyksi yhdessä nykyaikaisen teknologian kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tuotteita Marttiinin valikoima sisältää?

Marttiinin laajaan valikoimaan kuuluvat metsästysveitset, kalastusveitset, ulkoiluveitset, kirveet, sahat ja muut työkalut.

Voiko Marttiinin veitsiä teroittaa?

Kyllä, Marttiinin veitset voidaan teroittaa teroituskivellä tai muulla teroitustyökalulla.

Kuinka puhdistan Marttiini-veitseni?

Pese veitsi käsin miedolla saippualla ja vedellä, kuivaa se huolellisesti ja säilytä kuivassa paikassa. Teroita terä säännöllisesti ja öljyä kahva säännöllisin väliajoin, jotta se ei kuivu.

Mikä on paras tapa teroittaa Marttiini-veitsi?

Veitsien käsin viimeistelty 22:n asteen teroituskulmalla sopii ihanteellisesti päivittäiseen käyttöön. On suositeltavaa käyttää tätä kulmaa terää teroitaessa sen reunan ja suorituskyvyn säilyttämiseksi.

Millaista terästä on käytetty Marttiini-veitsien valmistukseen?

Marttiini käyttää veitsissään ruostumattoman teräksen sekoitusta, joka tunnetaan kestävyydestään ja kyvystään säilyttää terävyys. Terässeos sisältää 13% kromia ja sen kovuus on Rockwellin HRC-asteikolla 53-54.

Mitä eroa on Marttiinin metsästys- ja keittiöveitsellä?

Marttiinin ulkokäyttöön suunnitellut metsästysveitset ovat tyypillisesti rakenteeltaan järeämpiä ja kestävämpiä.

Keittiöveitsien ohuempi terä ja pitävä kahva on suunniteltu tarkempaan leikkaukseen ja fileerointiin.

Mitä eroa on metsästys- ja kalastusveitsellä?

Metsästysveitset on suunniteltun riistan leikkaamiseen ja nylkemiseen. Kalastusveitsillä on helppo fileoida ja puhdistaa pyydetyt kalat.