Etusivu Retkeily ja Vaellus Makuupussit ja -alustat Therm-a-Rest NeoAir XLite NXT Max makuualusta

Therm-a-Rest NeoAir XLite NXT Max makuualusta

279,90 289,90 

Kevyt ilmatäytteinen neljän vuodenajan makuualusta

Large
Regular Wide
Poista
Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tuotetunnus (SKU): WES11631V Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,

Saatat myös pitää...

Tuotteen kuvaus

Neljän vuodenajan kevyt ja kompakti makuualusta. Paranneltu sisuksen rakenne on edeltäjäänsä 83% hiljaisempi ja takaa rauhallisen lepohetken.

Makuualustan tehokkaan WingLock-venttiilin ansiosta Xlite NXT täyttyy ja tyhjenee huomattavan nopeasti. Reflective ThermaCapture™ -teknologia vangitsee säteilevän lämmön ja Triangular Core Matrix™ -rakenne vähentää konvektiivista lämpöhäviötä.

Neoair Xlite NXT pakkautuu tyhjennettynä vain litran juomapulloa vastaavaan kokoon.

Tekniset tiedot

  • Materiaali: 30D ripstop nylon / sisus polyuretaani
  • R-arvo: 4.5
  • Paksuus: 7.6 cm
  • Paino: Regular wide 510 / Large 550 g
  • Pituus: 183 x 64 / 196 x 64 cm
  • Mitat pakattuna: 28 x 12 cm
  • Sisältää: Makuualusta, pumppu- ja pakkauspussi sekä korjaussarja

    

Videot

 

Arvostelut

Therm-a-Rest

Therm-a-Rest on maailman johtava ulkoilmassa nukkumiseen tarkoitettujen makuualustojen ja tuotteiden valmistaja.

Tuotteiden tarina alkoi vuonna 1972, jolloin entisistä lentokoneinsinööreistä koostuva kehittäjätiimi valmisti prototyyppinsä makuualustasta. Vaellusta rakastava tiimi kehitti tuotetta edelleen lopputuloksena mukava, suorituskykyinen ja itsestään täyttyvä makuupatja, jolle ei löydy vertaista.

Tiimin mottona on mitä paremmin nukut, sitä paremmin toimit. Therm-a-Restille on tärkeää tukea kestävää kehitystä ja siksi sen tuotteet valmistetaan kestävistä materiaaleista ja se tukee omassa toiminnassaan luonnonsuojelua.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka makuualusta tulee täyttää ensimmäistä kertaa?

Varmistat makuualustan parhaan suorituskyvyn seuraavasti:

  1. Täytä makuualusta puhaltamalla, ilmapumpulla tai pumppupussilla
  2. Pidä makuualusta täytettynä 2-4 tuntia ennen käyttöönottoa
  3. Tarkista alustan kiinteys ja lisää tai vapauta ilmaa tarpeen mukaan
Voit nauttia mukavista ja levollisista unista täyttämällä makuualustan oikein.

Kuinka täytän makuualustan talvella?

Kylmissä olosuhteissa makuualustan täyttöä tulisi välttää puhaltaen, koska hengitysilman mukana kulkeva kosteus voi jäädä makuualustan sisälle. Suosittelemme ilmapumpun tai pumppupussin käyttöä talvella.

Mitä tulee tehdä jos makuualusta tyhjenee itsestään?

Itsestään tyhjeneminen voi johtua puhkeamasta alustassa. Mahdollinen reikä on helpoin paikantaa kuuntelemalla sihinää ja tunnustelemalla alustasta ulos tulevaa ilmaa. Voit myös upottaa alustan veteen ja tarkkailla muodostuuko siitä ilmakuplia.

Therm-A-Restin valikoimasta löytyy useita korjaussarjoja makuualustojen paikkausta varten.

Mikä on makuualustojen ASTM F3340-18-standardi? Miten voin määrittää makuualustani lämpöarvon?

ASTM International on kansainvälinen standardisoimisjärjestö. ASTM tulee sanoista American Society for Testing and Materials.

ASTM F3340-18 määrittää makuualustojen R-lämpöarvon, joka kertoo kuinka hyvin makuualusta estää lämmön kulkeutumisen alustan materiaalin toiselle puolelle (maasta selkään ja toisinpäin). Makuualustan R-lämpöarvo mainitaan sen tuotetiedoissa.

Voiko Therm-A-Rest -makuualustan ilmaventtiilin vaihtaa?

Kyllä! Therm-a-Rest-makuualustan venttiili on mahdollista vaihtaa. Jos venttiili vaurioituu tai alkaa vuotaa, vaihtoventtiilejä on saatavana ilmatäytteisiin ja itsetäyttyviin makuualustoihin.

Kuinka täytän ja tyhjennän Winglock™-venttiilillä varustetun makuualustan?

Levitä Winglock™-venttiilillä varustettu makuualusta ja kierrä venttiiliä vastapäivään. Täytä makuualusta esimerkiksi pumppupussilla tai puhaltaen kiinteäksi. Sulje venttiili kiertämällä venttiiliä myötäpäivään. Yksisuuntainen venttiili estää ilman karkaamisen.

Tyhjennä makuualusta kiertämällä venttiiliä vastapäivään ja pyöritä alusta rullalle ilmaventtiilin vastakkaisesta päästä.

Onko vanha Therm-A-Rest venttiili mahdollista vaihtaa uuteen WingLock™ tai TwinLock™ -venttiiliin?

WingLock™ tai TwinLock™-venttiiliä ei voi asentaa aiemman mallin venttiilin sisältävään Therm-A-Rest -makuualustaan. Venttiilit eivät ole keskenään vaihdettavissa ja uuden venttiilin asentaminen voi johtaa makuualustan vaurioitumiseen.

Miten WingLock™ -venttiili eroaa Therm-A-Restin vanhemmista venttiileistä?

Therm-A-Rest WingLock™-venttiilissä on suurempi venttiiliaukko ja yksisuuntainen täyttö. Tämä mahdollistaa kolme kertaa nopeamman ilmavirran aiempiin venttiileihin verrattuna, jolloin patja voidaan täyttää nopeammin. Lisäksi WingLock™-venttiilin ainutlaatuinen muotoilu varmistaa, että ilma ei pääse karkaamaan täytön aikana.

Winglock™ -venttiili sisältää nimensä mukaisesti auki kierrettävät siivekkeet. Niiden ansiosta makuualustan tyhjentää kaksi kertaa klassisen venttiilin sisältävää alustaa nopeammin. Nämä ominaisuudet tekevät WingLock™ -venttiilistä tehokkaan vaihtoehdon makuualustojen täyttämiseen ja tyhjentämiseen.

Mikä on tehokkain tapa puhdistaa makuualusta?

On suositeltavaa puhdistaa makuualusta säännöllisesti sen käyttöiän pidentämiseksi, varsinkin jos sillä nukutaan ilman aluslakanaa tai -kangasta. Paras tapa on puhdistaa alusta käsin vedellä ja/tai yleispuhdistusaineella. Konepesua tulee välttää.

Jos alustaan on tarttunut puun mahlaa, suositellaan tahrojen puhdistusta alkoholiin kostutetulla puuvillakankaalla. Talkki voi auttaa poistamaan tahmean pinnan puhdistuksen jälkeen, mutta mahla voi jättää pysyvän tahran.

Kuinka makuualusta tulee varastoida?

Makuualusta tulee säilyttää tavarapussissa patja tiiviiksi rullattuna ja venttiili avattuna. Tällöin alusta pysyy puhtaana ja vahingoittumattomana varastoinnin aikana ja avoin venttiili varmistaa jäännöskosteuden haihtumisen.