Etusivu Sea To Summit

Sea To Summit

Sea to Summit on australialainen ulkoiluvarusteiden valmistaja. Brändi sai alkunsa vuonna 1983 Roland Tysonin itse ompelemista ulkoiluvarusteista. Australian markkinoilta oli vaikea löytää kevyitä ulkoilutuotteita, joten Roland päätti tehdä asialle jotain.

Sea to Summit pyrkii vähentämään tuotteidensa ympäristövaikutuksia lisäämällä jäljitettävien kierrätysmateriaalien käyttöä, käyttämällä vastuullisempia bluesign®-hyväksyttyjä kankaita ja siirtymällä materiaalien PFC-vapaisiin pintakäsittelyihin.

Usein kysytyt kysymykset

Millaisia tuotteita kuuluu Sea to Summitin valikoimaan?

Sea to Summit tarjoaa laajan valikoiman ulkoilu- ja seikkailuvarusteita, kuten makuupusseja, telttoja, reppuja ja ruoanlaittovälineitä.

Mitkä ominaisuudet tekevät Sea to Summit Alto ja Telos-teltoista tilavia?

Alto ja Telos -telttojen kupolimainen Tension Ridge -muotoilu mahdollistaa korkean sisätilan. Rakenne mahdollistaa pystysuorat sisäseinät joiden ansiosta teltan sisällä on tilavampaa istua.

Tension Ridge mahdollistaa myös tuuletusaukkojen sijoittamisen teltan korkeimpaan kohtaan, mikä parantaa ilmanvaihtoa ja vähentää kondensaatiota.

Miten Alto ja Telos -teltat eroavat toisistaan?

Telos -teltat ovat vapaasti seisovia. Telttakepit kiinnittyvät suorakaiteen muotoisen pohjan kaikkiin kulmiin. Tästä on hyötyä leiriytyessä kovilla alustoilla (kallio, hiekka, laavu), joilla kiiloja kiinnittäminen maahan on haastavaa.

Alto on ultrakevyt, osittain seisova telttamalli. Kulmiin kiinnittyvien telttakeppien sijaan Alton pohja tulee kiilata kulmista maahan täyden pinta-alan saavuttamiseksi.

Miten kondensaatio syntyy teltan sisällä ja kuinka sitä voi minimoida?

Kondensaatiota voi syntyy teltan sisällä hengitysilman, märkien varusteiden tai luonnollisen korkean ilmankosteuden seurauksena.

Kondensaation määrää voi vähentää pitämällä huolta hyvästä ilmanvaihdosta teltan sisällä: Viileämpää, kuivempaa ilmaa tulee virrata telttaan ja lämpimän, kostean ilman on poistuttava. Märkien varusteiden säilyttäminen teltan ulkopuolella tai eteisessä ja maavaatteen käyttö teltan pohjalla minimoivat myös kosteuden kertymistä.

Mikä on suositeltava Alto/Telos -teltan säilytystapa?

Vältä teltan säilyttämistä suorassa auringonvalossa. Säilytä telttaa aina kuivana ja puhtaana. Pitkäaikainen altistuminen kosteudelle voi aiheuttaa hometta ja hajuja sekä vahingoittaa telttamateriaalin vedenpitävyyskäsittelyä.

Mitkä ovat merkittävimmät erot untuva- ja kuitutäytteisten makuupussien välillä?

Untuvatäytteiset makuupussit ovat kevyitä, pitkäikäisiä ja pakkautuvat kompaktiin tilaan. Untuva omaa erinomaisen lämmönsäätelykyvyn; se pitää lämpimänä viileässä ja viilentää kuumassa. Untuva menettää kastuessaan lämmöneristysominaisuutensa nopeammin ja kuivuu kuitutäytettä hitaammin.

Kuitutäytteiset makuupussit ovat useimmiten polyesteria tai muuta synteettistä materiaalia. Kuitutäyte kestää untuvaa merkittävästi paremmin kosteutta. Kastuessaan kuitutäyte ei menetä lämmöneristystään ja kuivuu nopeasti.

Miten Sea to Summit määrittää makuupussiensa lämpötilaluokituksen?

Sertifioiduissa laboratorioissa testatut Sea to Summit -makuupussit täyttävät eurooppalaisen EN 13537-standardin. Standardin mukaisesti makuupussien lämpötiloista puhutaan termeilä comfort, limit ja extreme.

Käytännössä comfort on lämpötila, jossa ei ole liian kuuma tai liian lämmin. Olosuhteet ja käyttäjän henkilökohtaiset tekijät vaikuttavat tähän lämpötilaan. Mukavuuslämpötila ilmoitetaan usein esim. 16 °C – 22 °C

Onko Sea to Summitin untuva vastuullisesti tuotettua?

Kyllä! Sea to Summitin käyttämä untuva täyttää RDS (Responsible Down Standard) -standardit. Ulkoilualan luoman standardin tavoitteena on varmistaa kaikkien eläinten eettinen kohtelu tuotantoketjun aikana.

Miten Sea to Summit -makuupussini tulee puhdistaa?

Jos tuuletus ja tahrojen paikallinen pesu ei riitä, makuupussin voi pestä käsin tai pesukoneessa. Untuvatäytteisen makuupussin puhdistus vaatii tarkkuutta ja vaivannäköä, sillä se voi kärsiä pestäessä herkemmin kuin keinokuitu.

  • Noudata makuupussin pesuohjetta
  • Jos makuupussissa on tahroja, puhdista ne miedolla pesuaineella ja vedellä ennen konepesua.
  • Käytä koneen hienopesuohjelmaa ja vähän pesuainetta
  • Älä kuivapese tai käytä valkaisuaineita makuupussin puhdistuksessa
  • Anna makuupussin kuivua perusteellisesti ennen varastointia tai käyttöä. Kuivaa makuupussi matalassa lämpötilassa jos käytät kuivausrumpua.

Mitkä ovat ilmatäytteisen makuualustan hyödyt?

Sea to Summitin Air Sprung Cell -rakenteella varustetut ilmatäytteiset makuualustat tarjoavat poikkeuksellista mukavuutta kevyessä ja kompaktissa muotoilussa. Ne sopivat täydellisesti kevytretkeilyyn, jossa paino ja pakkauskoko ovat ratkaisevia tekijöitä.

Mitkä ominaisuudet tekevät Sea to Summitin ilmatäytteisistä makuualustoista poikkeuksellisen mukavia?

Sea to Summitin Comfort light -makuualustojen pienistä ilmaonteloista muodostuva Air Sprung Cell -rakenne toimii joustinpatjan tavoin. Alusta tukee vartaloa ja pysyy vakaana asentoa vaihtaessa.

Mikä voi olla syynä siihen, että makuualustani vuotaa ilmaa yön aikana? Mitä voin tehdä asian korjaamiseksi?

Jos huomaat että makuualustasi vuotaa ilmaa yön aikana, voit korjata ongelman muutamalla toimenpiteellä:

Aloita tarkistamalla venttiili upottamalla se osa makuualustasta veteen. Jos venttiilistä tulee kuplia, venttiilin vaihtaminen saattaa ratkaista ongelman.

Jos ilma vuotaa itse alustasta, kuivaa alusta, puhdista reiän alue ja käytä alustan mukana tulevaa korjaussarjaa.

Mitä hyötyä on makuupussilakanasta?

Makuupussilakana suojaa makuupussiasi, pitäen sen puhtaana ja pidentäen sen käyttöikää. Lakana antaa tarvittaessa myös muutaman asteen lisälämpöä.

Miten Sea to Summitin Pillow Lock -systeemi toimii?

Sea to Summitin makuualustojen mukana toimitettavien kiinnitystarrojen avulla kiinnität retkityynyn tukevasti alustaan. Pillow Lockin ansiosta tyyny pysyy visusti paikallaan läpi yön.

Voiko Sea to Summitin X-Pot, Alpha Pot ja Sigma Pot -astioita käyttää avotulella?

Sea to Summit -keittoastioita ei suositella käytettäväksi avotulella. Reunoja koskettavat liekit voivat vaurioittaa silikonikumia tai sulattaa astioiden kannen.

Voiko X-Brew kahvinsuodattimessa käyttää paperisuodattimia?

Kyllä! X-Brew on yhteensopiva #2 kokoisten paperisuodattimien kanssa.