Etusivu Savotta

Savotta

Vuonna 1955 perustettu Finn-Savotta suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia funktionaalisia varusteita vaativaan ammatti- ja vapaa-ajan käyttöön. Sen pääkonttori sijaitsee Karstulassa.

Savotta on tehnyt yhteistyötä Suomen puolustusvoimien kanssa yli 50 vuotta. Savotan pitkäaikaisia asiakkaita ovat ulkoilun harrastajat, humanitaariset avustusryhmät sekä sotilas- ja lainvalvontajärjestöt kotimaassa ja ulkomailla.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä Savotta parhaiten tunnetaan?

Savotta tunnetaan laadukkaiden, kovaan ulkokäyttöön suunniteltujen varusteiden valmistajana.

Millaisia tuotteita kuuluu Savotan valikoimaan?

Savotan kattavaan ulkoiluvaruste-valikoimaan kuuluvat mm. reput, rinkat, laukut, teltat, makuupussit, kamiinat ja muut retkeilytarvikkeet.

Ovatko Savotan tuotteet kestäviä?

Kyllä! Savotan tuotteet on suunniteltu säännöllistä kulutusta kestäviksi ja pitkäikäisiksi.

Onko Savotan tuotteilla takuu?

Kaikki Savotan tuotteet ovat materiaali- ja valmistusvirhetakuun kattamia, takuun voimassoloaika alkaa tuotteen siirtyessä asiakkaan haltuun ja on voimassa tuotteen tiedoissa ilmoitetun ajan.

Mitä eroa on tavallisella päivärepulla ja jääkärirepulla?

Suomen Rajavartiolaitokselle suunnitellusta Kevyt Rajapartio -repusta edelleen kehitetty Savotta Jääkäri-reppu on tarkoitettu kovaan käyttöön. Kulutuskestävästä 1000D Cordurasta valmistettu Jääkäri on myös PALS-yhteensopiva lisätaskujen kiinnitystä varten.

Uudessa repussani on pieniä reikiä, mitä ne ovat?

Kankaan kerroksia leikataan useita päällekkäin ja pystyporalla niihin merkitään nauhojen kiinnityspaikat. Joskus poramerkit saattavat jäädä hieman näkyviin. Ne eivät vaikuta Savotta-tuotteen käytettävyyteen tai kestävyyteen.

Ovatko Savotan reput ja rinkat vedenpitäviä, tarvitseeko niiden kanssa käyttää sadesuojaa?"

Yleisin käytetty materiaali Savotta-tuotteissa on 1000D Cordura, joka hylkii vettä ja on sisäpuolelta PU-pinnoitettu vedenpitäväksi. Tuotteet eivät silti ole 100% vedenpitäviä; vesi voi tihkua sisäpuolelle saumojen ja tikkausten lävitse. Sadesuojan käyttöä rankalla sateella suositellaan.

Kipinä ja liekit polttavat reikiä tulenkestävästä materiaalista valmistettuun telttaani. Miksi?

Tulenkestävä kangas hiiltyy ja haurastuu, mikäli altistuu tulelle ja kipinöille, mutta kangas sammuu itsestään. Tarvittaessa pienet reiät voi paikata paikkaussarjoilla.

Miksi teltan sisällä ilmenee kondensaatiota?

Kostea maa, hengittäminen ja hikoilu voivat tiivistyä pisaroiksi teltan kattoon. Tämä voidaan estää lämmittämällä telttaa esimerkiksi kamiinalla.