OAC

OAC on vuonna 2008 perustettu karvapohjasuksiin ja lumiliukenkiin erikoistunut suomalainen yritys.

OAC on yhdistänyt tietämyksensä komposiiteista ja suksien tuotekehittelystä viimeisimpiin teknologioihin, jonka lopputuloksena on syntynyt edistyksellinen suksimallisto.

​Skinbased™ -karvapohjasukset on suunniteltu kaikentasoisille hiihtäjille, jotka nauttivat liikkumisesta talvisessa luonnossa, lähellä ja kaukana.

OAC:n tuotekehitys ja valmistus tapahtuu Suomessa. Yritys panostaa uusimpaan teknologiaan, laadukkaisiin materiaaleihin ja jatkuvaan tuotekehitykseen.

Suomalaisen työn liitto myönsi Skinbasedin-tuotteille Avainlippu-merkin vuonna 2020.

Usein kysytyt kysymykset

Mihin käyttöön OAC skinbased -sukset on suunniteltu?

OAC karvapohjasukset soveltuvat erinomaisesti talvivaellukseen, hiihtoon lumikenkäpoluilla ja tunturimaastoon.

Mitä XCD tarkoittaa?

XCD tulee sanoista Cross-country Downhill, mikä viittaa takamaastossa laskemiseen.

Mikä on EA-yleisside?

EA-yleisside sopii yhteen hyvin monenlaisten ja lähes kaikenkokoisten joustavapohjaisten kenkien kanssa. Siteen säätö on helppoa ja onnistuu vaikka hanskat kädessä. Paksu pohjalevy nivelmekanismilla tarjoaa hyvän hiihtotuntuman ja antaa sivusuuntaista vakautta.

Miten valitsen minulle sopivan OAC -suksimallin?

Oikean suksimallin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon oman taitotason lisäksi maasto, jossa suksia on tarkoitus käyttää.

XCD BC -suksi on suunniteltu etenkin mäkiseen maastoon ja tuntureille, missä maasto ja lumiolosuhteet vaihtelevat.

XCD GT -suksi on laskupainotteinen Skinbased-suksi, joka loistaa etenkin kovalla hangella ja aukeassa maastossa. Tehty mäkiä ja tuntureita varten.

Miten valitsen minulle sopivan liukulumikengän?

WAP on malliston levein ja lyhin suksi, jossa yhdistyvät suksen ja lumikengät ominaisuudet. Sen suorituskyky on parhaimmillaan maastossa, jossa sukselta vaaditaan ketteryyttä, kuten tiheämmässä ja kumpuilevassa metsikössä.

KAR on skinbased-malliston monipuolisin liukulumikenkä. Se sopii vaihtelevaan maastoon ja erilaisiin lumiolosuhteisiin.

Miksi Skinbased-suksilla ei ole paino- ja pituussuosituksia?

Aikuisten Skinbased-suksissa ja -liukulumikengissä ei ole hiihtäjän kokoon liittyviä rajoituksia. Merkittävämmät tekijät suksen valinnassa liittyvät lumiolosuhteisiin ja maaston tyyppiin.

Onko Skinbased-suksille saatavissa lisäkärkeä tai voiko kärkeä itse taivuttaa itse?

Ei. Skinbased-mallistossa on päädytty nykyiseen matalahkoon kärjen muotoiluun. Suksen materiaali ja muotoilu mahdollistavat suksen liukumisen ja nostamisen paksussakin hangessa.

Haittaavatko naarmut suksien pohjassa hiihtämistä?

Tavallisesta hiihtämisestä tulevat naarmut ovat pääosin kosmeettisia eikä niistä ole haittaa tai estettä hiihtämiselle.

Mitä teen jos suksen pohja lohkeaa?

Skinbased-suksen rakenne estää kosteuden imeytymisen pienistä lohkeamista huolimatta. Isomman lohkeaman voi paikata kaksikomponenttiepoksilla.

Voiko suksen pohjaa ja kantteja hioa?

Suksen pohjaa ei tule hioa, mutta kantteja voi tarvittaessa hioa viilalla.

Voinko vaihtaa suksiin itse uudet nousukarvat?

Nousukarvaa ei voi itse vaihtaa. Lähtökohtaisesti nousukarva kestää monta vuotta ja käyttämällä oikeita hoitoaineita se pysyy hyvässä kunnossa.

Käyttääkö OAC nousukarvoissaan synteettistä vai eläinperäistä mohairia?

Skinbased-tuotteissa käytetty nousukarva on sekoitus mohairia (60%) ja nylonia (40%).

Nousukarvan luonnonkuitu Mohair kerätään eteläafrikkalaisilta vuohitiloilta, jotka ovat muodostaneet Mohair South Africa-koalition. Mohair South Africa on myös Textile Exchange- järjestön jäsen. Textile Exchange tutkii viljelyä, materiaaleja, jalostusta, jäljitettävyyttä ja tuotteen loppukäyttöä koskevia parhaita käytäntöjä tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Voinko asentaa EA-yleissiteen vanhoihin suksiini?

Kyllä! Nimensä mukaisesti EA-yleisside sopii useimpiin puu-, erä- ja telemark-suksiin. Tarkista aina kyseisen suksen valmistajan antama asennusohje koskien siteen paikkaa.

Millainen kenkä sopii parhaiten karvapohjasuksilla hiihtämiseen?

Hiihtämiseen sopii parhaiten taipuvapohjainen vaelluskenkä, talvisaapas tai talvilenkkari. Kengän pohjan tulee taipua päkiältä ja nilkassa on hyvä olla tukea.

Ovatko BC-hiihtomonot yhteensopivia EA-yleissiteiden kanssa?

Ei. BC-monoa kannattaa käyttää BC-siteen kanssa. Se ei sovi hyvin EA-yleissiteisiin, sillä kenkä on jäykkä ja pohjamateriaali ei pidä sitä hyvin paikallaan.

Voiko EA-yleissiteitä käyttää vuoristokenkien kanssa?

Vuoristokengissä on tavallisesti hyvin jäykkä pohja, jotta niitä voidaan käyttää jäärautojen kanssa. EA-yleissiteessä on sarana päkiän alla ja kengän tulee taipua tästä kohdasta, jotta side ei rikkoudu.