Etusivu Light My Fire

Light My Fire

Light-my-fire tuotteiden tarinan taustalla on itse asiassa keppi. Vuonna 1995 yrityksen perustaja Michael Odqvist löysi ikivanhan salaisuuden – MayaSticksin. Se oli nopea, helppo ja luotettava tapa sytyttää tuli. Nämä tikut olivat täysin luonnollisia, valmistettuja jätteistä – kaadettujen mäntyjen kannoista Guatemalassa. Aloittamalla reilun kaupan tuotannon suuremmassa mittakaavassa, Michael auttoi 400 Maya-intiaanien jälkeläistä tienaamaan enemmän rahaa, jotta he pystyivät lähettämään lapsensa kouluun. Vuotta myöhemmin sytyttimet otettiin käyttöön Ruotsissa. Tuotteet eivät kuitenkaan lähteneet lentoon.

 

Koska Michael ei ollut valmis luopumaan, perhe alkoi tutkia vaihtoehtoisia tapoja myydä MayaSticks:ejä. Vuonna 1996 se löysi täydellisen parin – magnesiumsytyttimen, jonka Ruotsin armeija kehitti ja käytti. Sen lisäksi, että ruotsalainen FireSteel oli loistava tuote, se oli myös sopiva yhdistelmä TinderSticksin kanssa. Michael perusti tehtaan tuotetta varten Ruotsiin.

 

Light-my-Firen tehtaan ensimmäinen tuote oli kuitenkin Joachim Nordwallin suunnittelema MealKit, joka esiteltiin markkinoille vuonna 2005. Setissä on viisi näppärää, käytännöllistä osaa – kaikki mitä tarvitaan ulkona syömiseen sivistyneesti. Tosin yksi osa MealKitistä on herättänyt paljon enemmän huomiota kuin muut ja se on Spork. Nykyään Spork-perhe onkin kasvanut Spork XM:llä, Spork Littlellä, Spork Largella ja Spork Titaniumilla. Sporkia on myyty yhteensä yli 50 miljoonaa kappaletta. Spork on myös avain Light My Firen jakeluun nyt 50 maassa.

 

Nykyään yrityksen korkealaatuiset ulkoilutuotteet, jotka on suunniteltu hymyillen ja koko väripaletti huomioiden, ovat kaikki Light-my-Firen liiketoimintaa. Yrityksessä rakastetaan värejä, suunnittelua, toimivuutta ja ulkoilua ja lisäksi pidetään hauskaa. Siksi tuotteet ovat niin kirkkaita väreiltään.