Etusivu Jetboil

Jetboil

Jetboil valmistaa kevyitä kaasukäyttöisiä kannettavia keittimiä. Yrityksen perustivat Dwight Aspinwall ja Perry Dowst vuonna 2001 entisessä villatehtaassa Guildissa, Yhdysvalloissa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat Jetboil-retkikeittimen tärkeimmät ominaisuudet?

Jetboil retkikeittimet sisältävät neopreenisukalla eristetyn keittoastian. Astian kyljessä oleva indikaattori vaihtaa väriä astian lämpötilan muuttuessa, jolloin kaasua ei kulu hukkaan.

Retkikeittimien poltin on suojattu tehokkaasti tuulelta, jolloin lämpö kohdistuu tehokkaasti keittoastian pohjaan. Retkikeittimen kiehumisaika on keskimäärin kaksi minuuttia ja viisitoista sekuntia.

Yleisimpien valmistajien kaasut sopivat Jetboil-polttimen standardikierteeseen.

Millaiset polttoaineet ovat yhteensopivia Jetboil-keittimien kanssa?

Jetboil-keittimet toimivat kaasulla (sekoitus propaania ja isobutaania). Keittimissä on EN417-standardikierre, johon sopii valtaosa markkinoiden kaasusäiliöistä.

Jetboil suosittelee, että keittimien kanssa käytetään Jetpower-kaasukanistereita parhaimman suorituskyvyn varmistamiseksi.

Miten Jetboil erottuu muista markkinoiden retkikeittimistä?

Jetboil-retkikeittimet ovat erittäin ekonomisia. Vain sadan gramman Jetpower-kaasulla keittää jopa 12 litraa vettä!

Voiko Jetboilia käyttää kylmissä olosuhteissa?

Jetboilin bensa- ja monipolttoainekeittimet eivät menetä tehoaan kylmissäkään olosuhteissa. Kaasukäyttöisten retkikeittimien suorituskyky heikkenee jonkin verran talvikäytössä.

Kuinka Jetboil pressopuristin toimii?

  • Sammuta poltin aina ennen kahvinporojen lisäämistä
  • Varmista, että siivilä on kierretty varteen kiinni litteä puoli ylöspäin
  • Käytä erittäin kuumaa, melkein kiehuvaa vettä.
  • Sekoita hieman lisättyjä kahvinporoja. Anna niiden hautua 3-5 minuuttia ennen kuin painat siivilän pohjaan

Kuinka puhdistan Jetboil -keittoastian?

Jetboil-keittoastian puhdistaminen on tärkeä osa sen huoltoa. Yksi tehokas tapa on keittää astiassa veden ja etikan seosta muutaman minuutin ajan. Voit poistaa kaikki jäämät käyttämällä pesusientä.

Ei ole suositeltavaa laittaa Jetboil-keittoastiaa astianpesukoneeseen, koska FluxRing voi vaurioitua. Vältä myös jauhe-pesuaineita, sillä ne voivat vahingoittaa astian pintaa.

Miksi Jetboil-astian pohjalla on ruostetta?

Astian sisään voi muodostua ruosterengas, jos kuppi on pakattu säilytykseen kosteana. Vaikka ruosterengas voi olla ruma, se ei vaikuta keittojärjestelmän suorituskykyyn.

Poista ruoste hankaamalla kuppia varovasti taikasienellä tai käyttämällä ruokasoodaa ja vettä. Säilytä Jetpower-astiaa hyvin kuivattuna ja ylösalaisin välttääksesi ruosteen muodostumista.

Mitä Jetboilin FluxRing® tekee?

Patentoitu FluxRing®-teknologia siirtää keittimen lämmön tehokkaasti keittoastiaan, lyhentäen keittoaikaa ja säästäen polttoainetta.

Onko polttoainetehokkuudella merkitystä?

Polttoainetehokkuus tarkoittaa Jetboilin kohdalla painon, tilan ja rahan säästämistä. Jetboil on perinteisiä retkikeittimiä tehokkaampi, jonka ansiosta voit pakata mukaan matkallesi puolet vähemmän polttoainetta.

Jetpower-polttoainekanisteri sisältää vain 100 grammaa polttoainetta. Sillä pystyy kuitenkin keittämään yhtä paljon vettä kuin useimmilla 227:n gramman polttoaineilla.

Jetboilin polttoainetehokkuuden etu on myös sen tarjoama tilansäästö: Jetpower-polttoainekanisterit pakkautuvat keittojärjestelmien sisään.

Mitä tarkoittaa anodisoitu alumiini?

Anodisointi eli eloksointi on metallien pintakäsittely, joka lisää luontaista korroosionkestävyyttä ja kestoikää. Anodisointi muodostaa sähkövirran avulla suojaavan oksidipinnoitteen metallin pinnalle. Anodisoitu pinta on kova ja kulutusta kestävä.

Mitkä ovat Jetpower-polttoaineen hyödyt muiden merkkien polttoaineisiin verrattuna?

Jetpower-polttoaine sisältää propaanin ja isobutaanin sekoitusta. Propaani lisää polttoaineen höyrynpainetta, joka tarkoittaa parempaa suorituskykyä kylmällä säällä. Isobutaani tuottaa tasaisemman paineen polttoaineen tason laskiessa. Jetpower-polttoainesäiliö on myös suunniteltu säilytettäväksi kätevästi keittoastian sisällä.