Etusivu Fjällräven

Fjällräven

Åke Nordinin vuonna 1960 perustama Fjällräven AB on ruotsalainen retkeilyvarusteyritys, joka valmistaa muun muassa reppuja, ulkoiluasusteita, telttoja, päähineitä ja takkeja.

Yrityksen päätavoitteena on kehittää toiminnallisia, kestäviä ja ajattomia retkeilytuotteita – Vastuullisesti luontoa, eläimiä ja ihmisiä kohtaan.

Fjällräven valmistaa tuotteita luonnon ehdoilla, kehittämällä pitkäikäisiä varusteita sekä asettamalla itselleen ja tavarantoimittajilleen tiukat standardit. Yritys siirtyi vuonna 2012 käyttämään hiilifluoridivapaita pintakyllästeitä koko tuotevalikoimassaan. Täysin jäljitettävää untuvaa Fjällräven on käyttänyt tuotteissaan jo vuodesta 2014.

Usein kysytyt kysymykset

Ovatko Fjällraven-reput vedenpitäviä vai tuleeko niiden kanssa käyttää sadesuojaa?

Fjällraven-reput ovat vedenkestäviä niiden vahapinnoitetun G-1000-kankaan ansiosta. Reput eivät kuitenkaan ole täysin vedenpitäviä, joten käyttöä ilman sadesuojaa rankkasateilla ja etenkin repun veteen upottamista tulee välttää.

Mistä materiaaleista Fjällräven -reput on valmistettu?

Fjällräven reput on tyypillisesti valmistettu G-1000-kankaasta, joka koostuu polyester/puuvilla-sekoitteesta, Joissakin repuissa voi olla myös nahkaa tai kierrätettyä polyesteriä.

Mitkä Fjällräven -reppumallit sopivat parhaiten vaellukseen?

Abisko ja Kajka-sarjan reput ovat kevyitä ja kestäviä vaellusreppuja.

Kuinka puhdistan Fjällräven -reppuni?

  • Käytä tahroihin kosteaa pyyhettä ja mietoa pesuainetta.
  • Vältä valkaisuaineiden käyttöä.
  • Jos reppu on erityisen likainen, pese se käsin haaleassa vedessä
  • Repun voi tarvittaessa vahata pesun jälkeen G-1000 -kankaan vettähylkivän pinnoitteen ylläpitämiseksi.

Mikä Fjällräven -makuupussin lämpötila-arvo sopii minulle?

Fjällraven -makuupusseja on saatavana eri lämpötilaluokissa. On tärkeää ottaa huomioon ilmasto, vuodenaika ja olosuhteet joissa aiot makuupussia käyttää. Valitse makuupussi, joka sopii näihin olosuhteisiin.

Makuupussien tuotetietojen R-arvo ilmoittaa kunkin makuupussin mukavuuslämpötilan.

Voiko Fjällraven -makuupusseja käyttää retkeilyyn?

Kyllä! Fjällraven-makuupussit on suunniteltu ulkokäyttöön ja ne soveltuvat erinomaisesti retkeilyyn.

Kuinka puhdistan Fjällräven -makuupussini?

Fjällraven -makuupussin puhdistamisessa on suositeltavaa noudattaa tuotteen hoito-ohjeita. Useimmat Fjällravenin makuupusseista voidaan pestä koneessa hellävaraisesti miedolla pesuaineella ja rumpukuivata miedolla lämmöllä.

On tärkeää välttää huuhteluaineita, valkaisuaineita ja korkean lämpötilan pesuohjelmia, koska ne voivat vahingoittaa eristystä. On myös suositeltavaa tuulettaa makuupussi säännöllisesti sekä säilyttää sitä kuivassa ja viileässä paikassa.

Miten Fjällräven lähestyy kestävää kehitystä tuotannossaan?

Fjällraven on toteuttanut useita aloitteita vähentääkseen ympäristövaikutuksiaan, kuten kierrätettyjen ja orgaanisten materiaalien käyttöä, vedenkäytön minimoimista ja jätteen vähentämistä.

Fjällräven on Sustainable Apparel Coalitionin jäsen. Yritys on myös ottanut käyttöön Higg-indeksin, jolla mitataan tuotteiden ympäristöystävällisyyttä.