Etusivu FabPatch

FabPatch

FabPatch vaatelaastari on vuonna 2017 perustetun Oikiat Design Oy:n innovatiivinen tuote. Vaatelaastarit valmistetaan Suomessa ja niiden kuosit ovat suomalaisten suunnittelijoiden käsialaa. Vaatelaastareita on saatavilla useista eri materiaaleista.

Oikiat Design Oy:lle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki sekä suomalaisesta valmistuksesta kertova Avainlippu-merkki vuonna 2019, ja vuonna 2022 yritys sai arvostetun Vuoden Designteko -tunnustuksen.

Vaatelaastarin tarkoitus on pitää tekstiili käytössä mahdollisimman pitkään ja tuoda paikkaustuote myös nopeutta, muotoilua ja ekologisia tekstiilejä arvostavalle kuluttajalle.

Vaatelaastarin käyttäminen lisää vaatteiden ja varusteiden käyttöikää poistaen tai siirtäen ompelun tarvetta. Samalla se vähentää mm. uusien raaka-aineiden tarvetta, energian kulutusta ja kuljetusten aiheuttamia päästöjä.

Vaatelaastari täyttää Euroopan kemikaalilainsäädännön vaatimukset eikä siinä käytetty liima sisällä ihmisten tai ympäristön terveydelle haitallisia aineita. Yritys pyrkii YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti tuotanto- ja kulutustustapojen kestävyyden tukemiseen.