Etusivu Retkeily ja Vaellus Retkiruokailu Retkiruoat Nordic For You Lunch2Go Punajuuriohratto – 90/400g
  • Lounas2Go-Punajuuriohratto

Nordic For You Lunch2Go Punajuuriohratto – 90/400g

8,90 

Punainen aarre punajuuri. Hauduttamalla helposti hyvaa

Sopii retkeilijöille, reppumatkailijoille ja matkailijoille

Saatavuus: 3 varastossa

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tuotetunnus (SKU): WES-N1596 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Tuotteen Kuvaus

Lunch2Go Punajuuriohratto

Punajuurta käytettiin salaateissa ja muissa ruoissa jo Välimeren aikana. Paksujuurinen juurikas mainittiin ensimmäisen kerran 1500-luvulla, mutta punajuuret olivat alun perin vaaleat tai keltaiset, koska punajuurimuotoa käsiteltiin vasta 1600-luvulla. Laji saapui Suomeen 1800-luvulla. Koska punajuuri sisältää nitraatteja, sitä ei suositella pienille lapsille.

Ohra on yksi vanhimmista viljajyvistä. Sitä olisi voitu viljellä Lähi-idässä jo 12 000 vuotta sitten. Ohran viljely on Suomessa vain 5000 vuotta vanha. Viljely on tasaantunut Suomen lounaisrannikolla pronssikauden alusta eli noin 3500 vuotta sitten viljajyvien löytöjen perusteella. Ohra oli 1800-luvulle asti Suomen tärkein ravintovilja, jolloin ruis tuli tilalle. Ohran injektointi suoritetaan poistamalla jyvän uloimmat kuorikerrokset. Käytämme tuotteissamme paljon esikeitettyä ruokaa. Monet ihmiset ovat olleet iloisesti yllättyneitä Lunch2Go punajuuren mausta.

Nopea katsaus

Vihannekset ja sienet sisältävät jopa 90 % makeaa vettä ja 75 % lihaa. Kun ruokaa kuivataan, keskimäärin 80 % annoksen vedestä poistuu samanaikaisesti. Valmistusvaiheessa vesi palautetaan hauduttamalla tai keittämällä. Yhden annoksen kuivapaino on 65-90 grammaa. Kun ruokaa valmistetaan, se painaa noin 400 grammaa.

Hallitse energiaasi

Monet retkeilyruoat sisältävät korkean energiapitoisuutensa vuoksi paljon rasvaa, jopa yli 40 g annosta kohden (1 dl ruokaöljyä painaa 90 g). Toisin kuin monissa kuivaruoissa, kaikissa annoksissamme on 2–4 g rasvaa annosta kohden. Pakkorasvan sijaan jokainen voi lisätä valmistusvaiheessa haluamaansa rasvaa energiatarpeensa perusteella.

Maun ja rasvan ominaisuuksien mukaan lisätty rasva voi olla oliivi-/canola/hamppuöljyä, voita tai gheetä (kirkastettua voita). Yksi ruokalusikallinen sisältää noin 13,5 g ja 120 kcal.

Maun mukaan voidaan lisätä mausteita ja suolaa. Rasvojen ja mausteiden lisääminen annoksiin on helpompaa kuin niiden poistaminen.

Kuivaruoan valmistus

On kaksi tapaa valmistautua. Haudutetaan 0,4 / 0,5 litran ruokatermossa tai keitetään kattilassa (liesi, liesi, avotuli). Primus TrailBreak Lunch Jug 0,4L on sopiva teema.
  1. Sekoita ainekset kattilassa 4,5 dl vettä. Jos haluat lisätä ruokaöljyä, tee se nyt. Keitä 8 minuuttia korkealla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen ja anna kiehua alle 7 minuuttia kannen ollessa päällä.
  2. Laita ainekset ruokatermospulloon ja laita päälle noin 3,5-4 dl kiehuvaa vettä. Lorauta halutessasi ruokaöljyllä. Sekoita lusikalla tai ravista, jotta ainekset eivät pääse paakkuuntumaan pohjalle. Anna kypsyä vähintään tunnin ajan. 2 tunnin kuluttua ruoka on parhaimmillaan, mutta pysyy lämpimänä vähintään 6 tuntia.

Tekniset tiedot

Ravintoarvo ja ainesosat

Ohrarouhe, punajuuri 17 % sipuli, nokkosensiemen, ruohosipuli, persilja, porsaankyljys, mustapippuri, valkosipuli, kasvisliemi, suola. Ravintosisältö / Energia 100 g: Energia: 1362,54 kJ / 326,47 kcal, Rasva 1,84 g josta tyydyttyneitä / varamatot 0,38 g Hiilihydraattia 58,82 g josta sokereita / Varasukka 14, 99 g Proteiinia 9,14 g Suolaa 2,182 g Kuitua 2,18 g

Kuiva-aine yhdistetään veteen ja valmis ruoka-annos painaa 400 grammaa. Voit lisätä energiaa käyttämällä ruokaöljyä, voita tai gheetä / kuppi maitoa miedolle, yksi ruokalusikallinen sitä on noin 120 kcal

Varastointi ja vanhentaminen: Säilytä viileässä, kuivassa paikassa huoneenlämmössä. Lämpötila ja rommin lämpötila ovat molemmat 12 kuukautta / kk.

Lisäinformaatio

Vegaaninen, laktoositon

Arvostelut