Etusivu Retkeily ja Vaellus Retkiruokailu Retkiruoat Nordic For You Kuivattu Tatti – 25 g
  • N4Y-Kuivattu-tattari—-Kuivattu-tatti-25-g

Nordic For You Kuivattu Tatti – 25 g

6,90 

Syötävä kuivattu sieni. Kuivattu Tatti käytetään niiden maanläheisen, lihaisen maun vuoksi. Kuivattu Tatti on savuinen maku, joka täyttää huoneen täyteläisellä tuoksullaan. Kuivattu Tatti toimii hyvin yrttien kanssa ja lisää gourmet-silmää lähes kaikkiin ruokiin.

Saatavuus: 4 varastossa

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tuotetunnus (SKU): WES-N1633 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Tuotteen Kuvaus

N4Y Kuivattu Tatti

Kuivattu Tatti ( Boletus edulis ) voidaan käyttää ruoanlaitossa, kuten keitossa, pastakastikkeessa tai uuniruokissa. Kerätty Saarijärven alueelta Keski-Suomessa.

Metsäsienien kuningas, suomeksi tatti tai herkkutatti, on monia englanninkielisiä nimiä: boletus, penny bun, cep, porcino tai porcini. Sienet kasvavat luonnonvaraisena Suomen metsissä ja ovat erittäin maukkaita äärimmäisten vuodenaikojen lämpötilan ja valon vaihteluiden vuoksi. Se kasvaa luonnollisesti pohjoisella pallonpuoliskolla Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa, mutta ei eteläisellä pallonpuoliskolla.

Kuivattu Tatti ovat suosittu gourmet-sieni, jolla on vahva pähkinäinen maku. Se täydentää pastaa, risottoa, pizzaa ja muhennoksia. Kuivattu Tatti toimii hyvin yrttien kanssa ja lisää gourmet-silmää lähes kaikkiin ruokiin. Ei vain loistava vaihtoehto tuoreelle sienelle, vaan niissä on paljon makua, ja maku on rikkaampi ja maanläheisempi. Itse asiassa jo pieni määrä Kuivattu Tatti lisää ruokalajiin valtavan makua.

Arvostelut